Pilanesberg Big Five Safari Dag Toer

Pilanesberg Big Five Safari Dag Toer
Pilanesberg Big Five Safari Dag Toer

(malaria vrij!)

“Het vulkaan dat geboorte gaf aan een game reservaat”

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Pilanesberg National Park in uw Zuid-Afrika reis op te nemen als een dag toer of meerdaagse bestemming, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Dagtoer: U wordt opgehaald bij uw accommodatie in Pretoria of Johannesburg door een ervaren gids die ook is geregistreerd als Field Guide.

Rij via Hartebeespoort dam en de schitterende Magaliesbergen naar het unieke Pilanesberg game reserve die gesitueerd is in de grootste vulkanische kater van zijn soort in de wereld. Hier vindt u dieren zoals de leeuw, olifant,buffel, neushoorn en de nijlpaard. Op de weg er naar toe stopt u bij een plek waar ze leeuwen opvangen om zo de kans te krijgen om leeuwenwelpen van heel dichtbij te zien. Geniet van een lunch bij een lodge dichtbij de reservaat die ook over een water gat kijkt.

De Pilanesberg game reserve is gesitueerd in een malaria vrije gebied en bied kansen om een grote variëteit aan Afrikaanse wild te zien in hun natuurlijke omgeving. Het gebied is echt spectaculair en aangezien dit gebied een overgangsgebied is van bush naar semi woestijn ziet men hier vele dieren soorten die normaal niet bij elkaar zouden leven. De getrainde veld gids kan u alles over dit gebied uitleggen. Nadat u een schitterende zonsondergang heeft gezien net over de rand van deze oude krater gaat de reis weer huiswaarts.

U wordt opgehaald in een luxe minibus en weer terug gebracht rond +/- 20:00.

Pilanesberg Big Five Safari Dag Toer
Pilanesberg Big Five Safari Dag Toer

Over Pilanesberg Game Reserve
Pilanesberg Game Reserve is gesitueerd in de Bojanala regio van de Noord west provincie naast Sun City. Het park bevindt zich in een krater van een lang geleden uitgestorven vulkaan en is de vierde grootste park in Zuid Afrika. Het beslaat een gebied van 55.000 hectare. Deze park heeft ook een schitterende meer genaamd de Mankwe dam. Door de tijd heen heeft wind en water een schitterende landschap gecreëerd met stenen heuvels, open grasvlaktes, dichte bossen en vlaktes met vele bosjes. Deze park is de thuis van bijna alle zoogdieren van Zuidelijk Afrika waaronder de Big Five.

Algemeen:
Bezoekers kunnen op vele manieren de wonderen van Pilanesberg ervaren. Er is bijna 200 kilometer aan goed onderhouden weg om of zelf te rijden of om met een gids mee te gaan. Professionele gidsen kunt u ook in het park zelf vinden. Vele hides en mooie picknick plaatsen zijn verspreid over de park wat de gasten de kans geven om ook eens uit de auto te stappen.

Vogel leven:
Als u van vogel spotten houd bent u hier aan het goede adres. Met meer dan 300 soorten is dit een waar paradijs voor vogel liefhebbers. Sommige vogels komen hier om te overwinteren en andere die wonen hier voor vast. Er zijn vele roofvogels maar ook kleinere vogels die insecten of zaadjes eten. Er is een wandelroute in een gebied bij de Manyane complex in het oosten van het park. Hier krijgt u informatie over de omgeving terwijl u van het wild kan genieten tijdens uw wandeling. Hier vindt u ook een volière met 80 inheemse soorten vogels.

“Een vulkaan dat geboorte gaf aan een game reservaat”

De krater van een lang geleden uitgestorven vulkaan ” zo’n 1300 miljoen jaar geleden”  is de setting van Pilanesberg game reservaat. Pilanesberg is 1 van de grootste vulkanische complexen van zijn soort en met de zeldzame steen types is dit een geologische unieke plek. Er is een formatie van 3 ringen of heuvels dat als bubbels uit de vlakte komen en wordt ook wel de Pilanesberg Game Reseve Alkaline Ring Complex genoemd.

Ook voor geologische tijd is deze vulkaan oud, echter is dit wel 1 van de perfecte voorbeelden van een alkaline ring complex. Hier vindt u ook een aantal zeldzame mineralen maar deze zijn niet van economische waarde. Pilanesberg Game Reserve is hoog geplaatst tussen de geologische fenomenen. Dit gebied heeft eeuwen van erosie doorstaan en staat hoog boven de vlaktes uit. Er zijn ook veel plekken ontdekt waar men kon zien dat er vroeger mensen leefde.

De park is gesitueerd op het rand van de Kalahari en de Lowveld vegetatie, ook wel genoemd als Bushveld. Doordat het park in dit gebiedt ligt krijg je een unieke mengelmoes van zoogdieren, vogels en vegetatie. Springbok, bruine hyena’s, red eyed bulbul en kameel doorn bomen die over het algemeen in drogere gebieden te vinden zijn leven nu samen nattere gebieden samen met andere dieren en planten.

De kleurrijke tinten, variërende omgevingen en panorama’s zijn een lust voor mensen die er van houd om foto’s te maken. Hier vindt u ook syenite koppie, dicht beboste ravijnen, typische bushveld en rollende grasvelden. In het midden van deze park staat de Thabayadiotso berg ” de trotse berg”.