Duik Safaris

Duik Safaris
Duik Safaris

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om scuba duiken in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Wij bieden meerdere opties vanaf Sodwana tot Kaapstad om te duiken in Zuid-Afrika. Dit is er maar één van!

Plettenberg Bay

Pro Dive heeft een winkel geopend in Plettenberg Bay wat ideaal is gelegen voor training en duik faciliteiten. Hier kunt u geweldig duiken net buiten de kust, de boot rit is dan ook kort en voor dat u het weet kunt u genieten van het koraal en zijn bewoners.
U kunt na de tijd gebruik maken van warm water douches.

Ze bieden het volgende aan:

  • Duik cursus
  • Dagelijkse charters
  • Lucht refills
  • Apparatuur verhuur
  • Snorkeling
  • Apparatuur verkoop
  • Haaien duiken

Duik gebieden

Kust gebieden

Red Bait Reef
Dit is de perfecte gebied voor beginners of voor mensen die er weer een beetje in willen komen. Hier vindt u octopus en zee sterren en daar krijgt dit gebied zijn naam ook van. U vindt hier ook jonge tropische vissen die in scholen zwemmen.

Shallow Binders
Dit is het vlakkere kant van 1 van 3 toppen dicht bij de kust. Hier kunt u annemonen, sponsen en grotere vissen spotten. Als u gelukt heeft komen er ook wel eens zeehonden naar dit gebied.

Duik Safaris
Duik Safaris

Duik gebieden vanaf de boot:

Deep Blinders
Deze kleurrijke rif vindt u aan de zee kant van de 3 toppen. Hier kunt u vaak roggen zien die op de rand van de top over het zand glijdt. Een gezond rif onderhoudt vele vissen die dit hun huis noemen.

Jacob’s Reef
Deze rif staat ook wel bekent als Jacob’s Poort en is een karestieke muur van 14 meter.  Dit geeft een bijzondere uitzicht omhoog. U kunt hier kleine haaien, papagaaivissen, steenbras en kabeljauw zien.

Dolphin’s Column
Deze spectaculaire rif is een korte boor rit vanaf het strand en heeft bewoners zoals de kleurrijke zee waaiers sponsen en zachte koraal. Schaaldieren, zeeslakken en een grote hoeveelheid vissen zijn hier ook te zien.

Grootbank : The Sodwana Bay of the East Coast
Grote vissen en ragged tooth haaien zijn hier te zien tussen een spectaculaire doolhof van dorp offs grotten en een top die tot aan de oppervlakte komt. Ook zijn hier een overvloed aan zee sterren.

Playground
Dit is een enorme rif gesitueerd tussen Nature’s Valley en Grootbank. Een grote terras rijst op van 24 meter tot aan 10 meter van de oppervlakte. Soms kunt u hier grote mako haaien zien.

Whale Rock
Deze plek is meer voor de avontuurlijke duiker. Het is gesitueerd net buiten de Robberg Peninsula. Een grote kolonie zeehonden verblijft hier wat kan zorgen voor een aantal grote roofdieren.