Cultureel & Culinair Kaapstad

Cultureel & Culinair Kaapstad
Cultureel & Culinair Kaapstad

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving deze tour in de door u bij ons geboekte reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk advies! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Een offerte aanvragen voor een geheel op maat gemaakte reis? Prijsopgave maatwerk reis inclusief huurauto en alle accommodaties

Kaapstad staat bekend om één van de werelds nieuwste culturele Mekka. Ervaar een explosie aan smaak, geur en kleuren als u op deze culturele toer gaat. De toer begint in het District 6 museum. Dit geeft u een inzicht in hoe deze stad is begonnen en hoe de regenboog natie is ontstaan. Leer ook alles over de apartheid dat gedurende de jaren 60 afspeelde. Loop daarna met uw gids door de Cape Malay Quarter ook wel genaamd de Bo-Kaap. Deze gehele gebied is een nationale monument aangezien het merendeel van de huizen uit de 17 de eeuw komt. Dit was ook de tijd dat de Nederlandse VOC regeerde. Bezoek deze kleurvolle huizen die aan pittoreske straatjes liggen en maak een praatje met een lokale bewoner. Breng ook een bezoekje aan de museum waar u kunt leren over de slavernij en de bewoners die van oorsprong uit Indonesië komen. Geniet van de lokale traditionele keuken of proef de lokale bier genaamd Umqobothi. Breng ook een bezoek aan de oudste township, Khayelitsha of Guguletu. U krijgt ook de kans om Afrikaanse snuisterijen te kopen op een lokale markt. 

Cultureel & Culinair Kaapstad
Cultureel & Culinair Kaapstad

Volle dag toer (09h00-17h00) of Halve dag toer (09h00-13h00)
Inclusief entree gelden en een lichte lunch
Min 2 personen

De culturele mix van Kaapstad vindt u het beste terug in het eten. Oost ontmoet Afrika in een fusie van culinaire lekkernijen. Geniet van de warme gastvrijheid bij een lokale gezin in hun eigen huis. Voordat u het weet komen de verhalen van de lokale bewoners terwijl u kunt genieten van de lokale keuken. U kunt er ook voor kiezen om een paar nachten te overnachten in een 3 ster accommodatie bij een lokale familie.