Ballon Safaris Zuid-Afrika

Ballon Safaris Zuid-Afrika
Ballon Safaris Zuid-Afrika

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om een ballon safari in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Zuid-Afrika

Balloons over Africa bied schitterende hete lucht ballon vluchten aan in de Sabie rivier valley dicht bij Hazyview in Mpumalanga.  Hazyview is een kleine stadje dat dichtbij het wereld beroemde Krugerpark ligt.

De vluchten beginnen zodra de zon opkomt, dit is ook de tijd dat de lucht koel en stabiel is. Mocht het weer het niet toe laten zal er een andere afspraak worden gemaakt. Veiligheid is het belangrijkste voor de piloten van Balloons over Africa. Over het algemeen is het weer goed en zijn de keren dat er niet wordt gevlogen laag. Deze vluchten worden het gehele jaar aangeboden.

De ballon wordt opgelaten in de voortuin van Sabie RiverAdventures wat ongeveer 11 km buiten Hazyview ligt op de Sabie Road. Het is mogelijk om er zelf heen te rijden met een map die wordt geleverd echter is het ook mogelijk dat u wordt opgehaald en wordt terug gebracht.

Als u aankomt bij het plek waar de ballon wordt opgelaten krijgt u thee , koffie en cake. U krijgt dan ook de kans om foto's te maken terwijl de ballon wordt uitgepakt. Als de ballon klaar is voor vertrek en alle passagiers aan boord zijn legt de piloot uit wat de bedoelingen zijn bij take off, tijdens de vlucht en bij de landing. De vlucht is ongeveer een uur lang. Na de landing krijgt u een glaasje bruisende witte wijn om deze schitterende vlucht te af te sluiten. Water en sap is ook beschikbaar. Na de vlucht krijgt u een ontbijt samen met de piloot bij een country lodge.

Gebied

Tijdens de vlucht kunnen passagiers ontspannen en genieten van de schitterende uitzichten. Sabie River Adventures is gesitueerd aan de voet van de bergen wat maakt dat de vluchten over kleine heuvels en verborgen valleien vliegt. In het westen ziet u de bergen en aan de andere kant kunt u op een heldere dag God’s Windows zien. In het oosten ziet u het landschap langzaam vlakker worden en ziet u de sabie rivier langzaam verdwijnen richting de horizon. De vegetatie is een mix van bos, bush en fruit plantages. Door de sub tropische klimaat blijft het bijna de gehele jaar groen. Deze omgeving is uitermate geschikt voor een ballon vaart.

Capaciteit

De ballonnen van Balloons over Africa kunnen maximaal 8 personen meenemen. Dit hangt allemaal af van het gewicht van de passagiers en de lucht temperatuur.  Meestal vliegen ze uit met ongeveer 6 personen en als het mogelijk is qua gewicht met 8. Omdat de groepen maar zo klein zijn geeft het de mogelijkheid om er een persoonlijke touch aan te geven. Er moet minimaal 4 personen mee gaan om de vlucht door te laten gaan.

Ondanks dat de vlucht maar 1 uur duurt moet u er wel van uit gaan dat het gehele excursie +/- 3 tot 4 uur duurt. Van de tijd dat u aankomt tot aan het ontbijt.

Namibië

Onvergetelijk en 1 van de mooiste ervaringen die u zult mee maken. Een ballon safari over de Sossusvlei gebied is 1 van de ultieme ervaringen die u aan uw zelf kunt geven. Stijg op en vaar over de magische landschap terwijl de zon opkomt.

Na een onvergetelijke vlucht van +/- 1 uur krijgt u een Champagne ontbijt waar u bent geland. Maar het avontuur is dan nog niet afgelopen, afhankelijk waar u bent geland krijgt u nog een schitterende 4×4 natuur rit terug naar waar u bent vertrokken.

Het bekijken van deze schitterende landschap van uit een stille ballon in een bijzondere ervaring. Sossusvlei is 1 van de bijzonderste locaties op de wereld waar u dit kunt doen. Hier heeft de tijd stil gestaan en terwijl u over deze gebied vliegt gaat u het hart van Namibië binnen. Enorme roze en rode duinen gemixt met granieten bergen en witte zout pannen met dode bomen liggen voor u. Het is niet allen de oudste woestijn op aarde maar ook het beste plek om een ballon vlucht te maken. Het is belangrijk dat u een minimum van drie dagen in het gebied bent.

De woestijn is niet dood maar meer levende met insecten die naast bijzondere planten leven. U kunt hier ook dieren zien zoals de struisvogel, springbok, spiesbok en berg zebra’s. De jageres van het gebied zijn de gevlekte en bruine hyena en aan de top staan de luipaarden en cheeta’s.