Okavango Delta Fly In Safaris

Okavango Delta Fly In Safaris
Okavango Delta Fly In Safaris

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om een bezoek aan de Okavango Delta in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Botswana helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Luxe Delta Safari inclusief privé charter vlucht en all inclusieve lodge: (ingesloten in luxe reis) minimum reistijd: 2 nachten 3 dagen. Bij aankomst in Maun gaat u naar uw accommodatie waar u kunt relaxen. De volgende ochtend na ontbijt gaat u naar het luchthaven van Maun waar uw privé charter vlucht op een vooraf afgesproken tijdstip voor u klaar staat. Gemiddeld bedraagt de vliegtijd tussen de 20 en 35 minuten. Bij aankomst word u in de regel opgewacht door uw persoonlijke gids die u met uw bagage helpt en naar de lodge brengt (meestal over de water maar dit verschild van lodge to lodge). U word bij aankomst verwelkomt en ingelicht over de mogelijke activiteiten etc. Alle activiteiten, maaltijden, drankjes etc is meestal ingesloten in de prijs. Over de komende dag(en) heeft u de tijd om of heerlijk in die zeer unieke en exclusieve natuurgebied te relaxen of met een privé gids uitstapjes te maken. Voor meer info over de verschillende opties en lodges vraag gerust naar de mogelijkheden.

Vanaf Maun zijn er meerdere opties om de Okavango Delta te bezoeken. Afhangende van prijs en tijd is alles vanaf een eenvoudige begeleide dag bezoek tot enkele dagen te verblijven in een luxe lodge mogelijk! Hieronder de 3 meeste gebruikelijke opties.

Okavango Delta Fly In Safaris
Okavango Delta Fly In Safaris

Okavango algemeen: De graslanden, vloedgebieden, bossen en kleine waterweggetjes die de Okavango vormen zijn ideale habitat voor buffels, olifanten, leeuwen, nijlpaarden, lechwes, giraffe, wilde hond etc. Om de Okavango echt te beleven is het niet alleen de grotere dieren die de ervaring rond maken maar ook de vele vogels die hier gevonden worden. Dit gebied is bekend als één van de beste plaatsen om vogels te zien. Een zeer grote verscheidenheid van vogels van Afrikaanse visarenden to de kleine “bee eater” word hier gevonden.

In Moremi jagen de bushmen al voor zo een 10.000 jaar. het beslaat een gebied van ongeveer 4.871 km2 en is het oostelijke gedeelte van de Okavango Delta. Moremi wordt ook wel één van de mooiste wildlife gebieden van Afrika genoemd. Hier vindt u mopane en acasia bossen, vloed vlaktes en lagunes. Door de grote variëteit aan flora en fauna is moremi zo bekent geworden.

Het idee om een game reserve te creëren komt uit het jaar 1961 en werd goed gekeurd door de Batawana in Kgotla in 1963. Het gebied werd benoemd als beschermd gebied in April 1965 en werd onderhouden door de Fauna Conservation Society van Ngamiland. In 1976 werd Chiefs eiland ook opgenomen in het gebied en in 1979 werd het behoud overgenomen door de Department of Wildlife and National Parks. Het gebied werd groter gemaakt in 1992 en beslaat nu ongeveer 20% van de Delta.