Bezoek de Makgadikgadi vanaf Nata of Gweta

Bezoek de Makgadikgadi vanaf Nata of Gweta
Bezoek de Makgadikgadi vanaf Nata of Gweta

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om een bezoek aan de Makgadikgadi in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan of bel ons voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Botswana helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Vanaf Nata of Gweta zijn er verschillende opties om de Makgadikgadi Pannen te bezoeken. Afhangende van prijs en tijd is alles vanaf een eenvoudige sundowner tripje tot een verblijf van meerdere dagen mogelijk!

Sundowner tripje: Bij verblijf in Nata word als regel de Sundowner trip standaard vooraf voor u geboekt*. U vertrekt rond 16:00 uur ’s middags van de lodge richting de Nata Bird Sanctuary and toegang naar het park en pannen. Onder begeleiding van uw gids bekijkt u verschillende diersoorten onderweg naar de rand van de grote Makgadikgadi pannen. Hier krijgt u een drankje aangeboden (niet ingesloten in de prijs) terwijl u wacht voor het magische moment dat de Afrika zon de horizon raakt en iedere keer opnieuw voor een bijzondere moment zorgt.

Bezoek de Makgadikgadi vanaf Nata of Gweta
Bezoek de Makgadikgadi vanaf Nata of Gweta

Makgadikgadi and Nxai Pan National Park

Ten Westen van Gweta snijd de asfalt weg door de Makgadikgadi en Nxai National Park richting Maun. Omdat de Makgadikgadi Pans Game Reserve en de Nxai Pan National Park zo bijzonder zijn hebben ze besloten om het in het begin van de 70tige jaren een beschermde gebied van te maken in de hoop dat ze hierdoor de eco systeem zouden beschermen.  In december 1992 werd het gebied van de Nxai pan National Park vergroot naar het zuiden zodat het aangrenzende werd met de Makgadikdagi Pans Game Reserve. Aangezien het nu aangrenzende parken zijn werd de naam verandert naar The Makgadikgadi Pans National Park en deze park beslaat een gebied van 7,500 km2. In deze enorme park kunt u de Ntwetwe pan, Makgadikgadi Pannen, Nxai pan, Baines’ Baobabs en Kudiakam pan vinden. Als u het gebied wilt bezoeken moet u wel entree gelden betalen.

Als u het gebied in wilt gaan is het wel aan te raden dat u dit doet met een 4×4 voertuig. Zelf in het droge seizoen is de bodem van de pannen gevaarlijk met water plassen die net onder de uitgedroogde top laag liggen. Als u eenmaal op de pannen bent krijgt u een uitgestrekte gevoel en maakt het rijden op deze gebied voor een bijzondere ervaring.

Als u wat meer avontuurlijk bent aangelegd kunt u deze gebied ook ingaan met een quad. 

Er zijn geen vaste lodges of hotels in het gebied maar er zijn wel aangewezen plekken waar u met een tent kunt staan.