Planet Baobab

Planet Baobab
Planet Baobab

Volg de weg gewezen door de reusachtige miereneter en je zult de intrigerend genoemde planeet Baobab ontdekken ... Dit is de Baobab Hoofdstad van de Wereld, waar de gemiddelde leeftijd van elke boom meer dan 4000 jaar is, en het grenzeloze maanlandschap van de Makgadikgadi-zoutpannen zijn net zo groot als Zwitserland.

 Planet Babobab long 7

Dit is een eigenzinnige plek in een eigenzinnig deel van de wereld, waar we leven met oude olifanten; slaap in Afro-chique Bakalanga-hutten; zwemmen in het grootste, coolste zwembad in de Kalahari; eet de beste pan-Afrikaanse keuken, en drink natuurlijk iets kouds met zwervers, reizigers en de lokale bevolking in de leukste bar van Afrika. Het is de coolste woestijnoase in dit deel van Afrika.

Planet Babobab long 5

Planet Baobab
Planet Baobab

Verspreid onder een broederschap van kolossale baobabs, nemen de 18 met stro bedekte hutten (acht Bakalanga, zeven Baobab en drie Bakalanga-families) meer dan een beetje inspiratie van de lokale Botswana-dorpen, en ze zijn allemaal ingedeeld in vriendelijke trossen. Levendige muurschilderingen versieren de buitenmuren en van binnen vindt u zonnige patchwork-quilts en een verscheidenheid aan eclectische snuisterijen die u ongetwijfeld zullen doen glimlachen. Twin hutten hebben twee bedden aan beide zijden van de kamer, familie hutten hebben een groot tweepersoonsbed in het centrum met twee eenpersoonsbedden aan elke kant, en hebben allemaal een eigen badkamer.

 Planet Babobab long 4

Een enorme bar, versierd met wijnfleskroonluchters en koeienhuidstoelen, vormt de kern van het kamp. Er is een a-la-cartemenu om je smaakpapillen te prikkelen, en een nog groter drankenmenu om je uitgedroogde keel te bevredigen na een dag in de woestijn - en tal van interessante personages om mee te delen. Buiten schittert het grootste, coolste zwembad in de Kalahari verleidelijk, evenals de schaduwrijke ligstoelen en braaigebieden (BBQ).

Planet Babobab long 2