Mooi Bly Wine Estate

Mooi Bly Wine Estate
Mooi Bly Wine Estate

Genesteld tussen Paarl en Wellington tegen de flank van de Du Toit Kloof bergen ligt het mooie wijndomein Mooi Bly. Mooi Bly is het Afrikaans woord om van iemand afscheid te nemen en het betekent “het gaat je goed “!

Afkomstig uit Antwerpen, België, ruilde de familie Wouters-Schouteden hun kaashandel voor het wijndomein Mooibly. Luc en Anne-Marie samen met dochter Liesbeth en schoonzoon Erik verwelkomen u graag.

Mooi Bly wijnlandgoed biedt 5 unieke “self-catering” cottages aan. Elke cottage heeft een eigen keuken, eet- en zitplaats en patio. Een typische Afrikaanse braai of BBQ kan terwijl u geniet van een prachtig uitzicht over Paarl en de Du Toit Mountains. Gasten kunnen genieten van een klein ‘Jacuzzi-plonsbad’ en zwembad, beiden zijn gevuld met kristalhelder water van de nabije bergrivier!

Accommodatie in volledig uitgeruste huisjes

• Elk huisje wordt iedere dag schoongemaakt door de schoonmaakster
• Stijlvol met afrikaanse “look”
• TV en radio/CD speler
• Een wijntoer “van rank tot drank” die start in de wijngaard en eindigt met een proeverij in de kelder, wordt ook aangeboden op afspraak. Wordt ook aangeboden aan gasten die niet op Mooi Bly logeren. Let wel…in het wijn maak seizoen (februari en maart) hebben ze het meestal te druk!

Meer informatie over onze accommodaties:

• Standaard cottage: minimum 2 badkamers: shiraz, pinotage, sauvignon, chardonnay
• Familie cottage: net 1 badkamer: chenin blanc

Mooi Bly Wine Estate
Mooi Bly Wine Estate

Verkennen.

Ondanks het feit dat Paarl van aanzienlijk belang is voor de economie in de West-Kaap heeft zij weinig of niets verloren van haar schoonheid. De met bomen afgezette straten en sierlijke gevels verlenen Paarl een landelijke charme.

De 11 km lange Main Street (op amper 10 minuten van het landgoed) langs de voet van Paarlberg is een goed beginpunt voor wie Paarl wil verkennen. Langs weerszijden van deze straat staan prachtige 18- en 19de eeuws Kaap Hollandse & Victoriaanse huizen. We zijn trots te kunnen zeggen dat de wijnroute van Paarl de op 1 na oudste van Zuid-Afrika is. Het telt een verscheidenheid aan wijnkelders waarvan er een groot aantal open zijn voor het publiek.

Maar er is meer dan Paarl alleen. Vanuit het landgoed kunnen daguitstappen gemaakt worden naar Kaap de Goede Hoop, Kaapstad, Tafelberg, Robbeneiland, Stellenbosch, Franschhoek, Wellington, Hermanus en nog vele andere idyllische plekjes, kortom een ideale uitvalsbasis voor wie de streek wil verkennen!