Madi A Thavha

Madi A Thavha
Madi A Thavha

Deze bijzonder lodge is gelegen in het noorden van Zuid-Afrika en is voor ons meer dan alleen een stop over. Er zijn vele activiteiten die u hier kunt doen en het gehele plek voelt als thuis. Kom tot rust en geniet van de omgeving maar ook van het heerlijke eten dat er wordt geserveerd. De kamers zijn erg kleurrijk en ruim in gedeeld en straal luxe uit. Verder is er een gallery met kunst van lokale mensen.

 Madi a Thavha long 3

'Madi' en 'thavha' betekent 'water' en 'berg' in de Venda-taal. Madi a Thavha betekent dus "water van de berg". Al onze kamers en suites hebben namen gerelateerd aan de belangrijke, onderling verbonden waterlichamen van Noord-Limpopo. De zon schijnt overdag op verschillende berghellingen, zodat elke veranda daagelijks zijn eigen kijkje van de bergen krijgt.

Madi a Thavha long 4

Madi a Thavha heeft een warme huiselijke sfeer. Logiesgasten zijn van harte welkom om alle faciliteiten van de lodge te gebruiken en te bezoeken. De ontvangst bevindt zich in de hoofdgebouw en boerderij opstal met zijn gezellige lounge, open haard, eetkamer, aangrenzend overdekt terras en een open keuken.

 Madi a Thavha long 5

Iedere dag serveren de koks heerlijke zelfgemaakte maaltijden en zijn altijd op zoek naar nieuwe en interessante recepten om toe te voegen aan de verscheidenheid van onze menu's. Vaak neemt men de subtropische verse producten van onze regio op, zoals macadamianoten, avocado's, bananen, litchis of zelfs in het wild geoogste producten zoals Baobab-poeder.

Te zien/doen op Madi a Thavha

In het centrum voor cultureel erfgoed wordt de geschiedenis van de regio verteld in enorme en kleurrijke verhaallijnen. Degenen die geïnteresseerd zijn in wat mensen van verschillende culturen tikt, of diegenen die geïnteresseerd zijn in de muziek en geschiedenis van onze mensen, zullen het zeker een bezoek waard vinden.

Madi a Thavha long 7

Uitzonderlijke hedendaagse lokale kunst tentoongesteld op de veranda van de galerij, die u een uitzonderlijke preview kan geven van de ambachtslieden die u persoonlijk zou kunnen ontmoeten in hun eigen studio's op onze landelijke dorpstochten in het noorden van Limpopo.

Kom eens langs om te zien wat we van plan zijn in onze textiel- en ontwerpstudio waar de meeste stoffering van de lodge is gemaakt. We hebben hier vaak trainingen of workshops voor leden van de lokale gemeenschap of handwerkslieden.

De CraftArt-winkel op het terein is gevuld met unieke, handgemaakte lokale producten uit de regio.

Madi A Thavha
Madi A Thavha

Excursies en dagtochten

Lake Fundudzi excursie
Lake Fundudzi, Phiphidi-watervallen en het inheemse Thathe Vondo-bos zijn enkele van de meest heilige vindplaatsen van de Vhavhenda-bevolking en een integraal onderdeel van hun spiritualiteit.

 Madi a Thava actv long 3

Soutpansberg vogeltrektochten
Er zijn zeldzame vogels in Limpopo, hoog op bird's 'begeren en emmer lijsten - dit is alleen regio in Zuid-Afrika, waar je kunt, als je geluk hebt en aanhoudend bent, zie je de gevlekte Spinetail.

Madi a Thava actv long 10

Rondleiding van Venda levens stijl
De “lifestyle-tour” biedt een mix van modern en traditioneel leven in overwegend TshiVenda-sprekende gebieden. Het gaat door landelijke dorpen en eindigt in Thohoyandou, wat Hoofd van de Olifant betekent, de hoofdstad van Venda en omgeving.

Madi a Thava actv long 6

Culturele uitvoeringen
Swingend entertainment met lokale artiesten. Weinig mensen kunnen zingen en dansen zoals de Afrikanen met hun aangeboren ritme en boeiende vaardigheid om de lucht te vullen met hun sterke stemmen en rijke harmonieuze liedjes.

Madi a Thava actv long 7

Venda “Land of Legend”excursie
Deze tour voert bezoekers naar het noorden van Venda met zijn fantastische Baobab-bomen, schilderachtige dorpjes, ruwe schoonheid en beroemde artiesten. Als je tijd hebt zie je ook de grootste Boabab-boom in de regio en de moderne Oprah-school met zijn milieuvriendelijke ontwerp in het diepste van de Venda-bergen.

 Madi a Thava actv long 5

Creatieve workshopprogramma's
De getalenteerde kunstenaars en ontwerpers van Limpopo zijn ook eersteklas leraren. Een paar dagen werken met een meester in een totaal andere en ontspannen sfeer van onze landelijke dorpen kan een levens veranderende ervaring zijn.

 Madi a Thava actv long 8

Het bezoeken van scholen en gemeenschapsprojecten
We delen graag onze betrokkenheid met sociale ontwikkeling en educatieve projecten met onze gasten en bieden hen de mogelijkheid om hen te bezoeken. Gasten kunnen de kinderen van onze medewerkers bezoeken in de huizen van hun familieleden in Tshiozwi. De kinderen houden ervan om hun leefomgeving en dorpen te laten zien. Leraren, studenten of vrijwilligers tonen je rond en geven informatie over het werk dat ze doen met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen en verschillende programma's.

 Madi a Thava actv long 2

Dagtochten Soutpansberg berg
Afgezien van onze eigen drie korte cirkelroutes op Madi a Thavha, kan wandelen door lokale dorpen geregeld worden voor diegenen die graag cultuur op een meer actieve manier ervaren.

 Madi a Thava actv long 1

Elim Kunst en Cultuur tour
Deze tour laat je kennismaken met kleurrijke Elim en omliggende dorpen waar we de traditionele boerderijen van houtsnijders, pottenbakkers en andere lokale families bezoeken. Het is heel goed mogelijk om alleen rond te rijden, maar we adviseren gasten om gebruik te maken van de diensten van een lokale gids, omdat veel van deze plaatsen niet goed gemarkeerd zijn of gemakkelijk te vinden zijn op de ontelbare wegen die dorpen verbinden tussen de bergen.