Khama Rhino Sanctuary

Khama Rhino Sanctuary
Khama Rhino Sanctuary

Entree Hek

Khama Rhino Sanctuary is geopend om 08:00 elke dag en gaat dicht om 17:00. U kunt op afspraak ook om andere tijden aankomen.

Activiteiten
Deze toevluchtsoord zijn wegen zijn goed onderhouden zodat u ook zelf hier kunt rijden. U kunt een kaart kopen bij de entree hek of de bewegwijzering volgen om uw weg te vinden in deze park.

Gegidste game drive, neushoorn wandelingen en natuur wandelingen kunt u boeken bij het hek. Deze duren ongeveer 2 uur en u wordt dan begeleid door een goed opgeleide gids. Ochtend game drive en wandelingen beginnen om 06:00 en de activiteiten in de middag beginnen om 16:00. Nacht ritten beginnen om 19:00.

Bird Hide
Dit is een rustige plek om vogels te spotten. Deze traditioneel gebouwde hut kijkt over één van de kleine pannen waar er het gehele jaar water staat. U kunt hier gerust een tijdje blijven om zo alle vogels en dieren te spotten die een bezoek brengen aan deze water gat. U kunt bij de receptie een lijst kopen met vogel dat u kunt spotten.

Khama Rhino Sanctuary
Khama Rhino Sanctuary

Accommodatie
De camping en chalets bij Mokongwa kamp vindt u op een kleine afstand van de entree hek en kunt u bereiken zonder een 4×4. De chalets zijn populair en het is dus raadzaam om deze ver van te voren te boeken.
Elke Chalet bied accommodatie aan vier personen en elke chalet heeft een en-suite badkamer met heet water en handdoeken. Ze zijn gesitueerd bij een Mokongwa boom en u vindt u ook een braai buiten.

Over Khama Rhino Sanctuary
In 1989 bedachten een aantal inwoners het idee om een wildpark op te zetten dichtbij Serowe. Serowe pan was destijds een vee post en werd gebruikt als een jagers uitval basis. De inwoners van het gebied wilde het dan ook weer te brengen naar de glorie van vroeger. In 1993 werd het land benoemd door de Ngwato Land Board als Khama Rhino Sanctuary Trust.

Deze gebied werd gekozen omdat het een perfect gebied was voor neushoorns, de centrale ligging en de nabijheid van de Botswana Defence Force basis dat het gebied 24/7 bescherming bied. Met ongeveer 4300 hectare omvat deze gebied Kalahari zandveld en is het gesitueerd om de Serowe Pan, dit is een grote laag gelegen gebied bedekt met gras en heeft vele natuurlijke water gaten. Serowe Pan bied een goed leefgebied aan voor de witte neushoorn en andere grazende dieren terwijl de wat dichtere begroeiing in het zuiden beter geschikt is voor dieren zoals giraffes.