Chobe Bakwena Eco Lodge

Chobe Bakwena Eco Lodge
Chobe Bakwena Eco Lodge

Geboren uit de sterke overtuiging dat verantwoord toerisme geen gebrek aan luxe betekent, is de Chobe Bakwena Lodge de enige lodge aan de Chobe-rivier die is gebouwd om van begin af aan eco-vriendelijk te zijn.

Bakwena gnrl long 1

Het land werd in 2000 gekocht als een dorre voetbalveld en is omgetoverd tot een toevluchtsoord voor de gasten en alle flora en fauna dat ervoor kiest om ons heiligdom te delen. De Young's hebben dit bereikt door hun droom te laten groeien en zaden van het inheemse rivierbos te planten die gasten hier zullen vinden.

Chobe Bakwena Eco Lodge
Chobe Bakwena Eco Lodge

Bakwena heeft in totaal 15 individuele chalets ontworpen en ingericht op een manier passend bij hun omgeving die een koele en comfortabele ontsnapping biedt. Er zijn twee kamer types bij Bakwena Lodge. Tien 'River-View Chalets' die allemaal uitkijken op de prachtige Chobe-rivier en Five 'Treetop Chalets' die 3,5 meter boven de grond zijn verheven met uitzicht op de Treetop-luifel.

Chobe Bakwena River view 2

Ook bieden ze een optionele safarioptie in een gebied met enkele van de beste “game viewing” die er te krijgen is. Chobe staat bekend om zijn roofdieren en heeft de bakermat van de naar schatting 200 000 olifanten van Botswana.

Bakwena gnrl 6

 Activiteiten zijn van nature gericht op safari's op het land en op het water, allemaal in eigen huis, een groot aantal andere activiteiten worden ook aangeboden van visreizen tot begeleide fietstochten of een cruise met een sundowner naar de ontmoetingsplaats van vier landen (de enige in de wereld). De uitstekende gidsen van Bakwena zullen er alles aan doen om uw verblijf in Chobe tot een hoogtepunt van elke safari te maken.

 Bakwena actv web 9

De eco-kwalificaties van de lodges omvatten het natuurlijke zwembad dat volledig gefilterd is door planten, hun werkgelegenheidsbeleid, voedselkeuze, bouwmethoden en een groot aantal anders ongeziene manieren waarop eventuele negatieve aspecten van de omgeving of de omgeving van de lodges worden aangepakt.

Bakwena social web 5