Aquila Safari Lodge Zuid-Afrika

Aquila Safari Lodge
Aquila Safari Lodge

Private Game Reserve & Safari Lodge

Aquila Private Game reserve ligt op minder dan 2 uur rijden vanaf Kaapstad via de mooie N1 route en staat bekend om bedreigde Black Eagle. Deze reservaat is in 1985 tot een natuur reservaat benoemd en is ongeveer 500 hectare groot. Deze 4 ster accommodatie ligt midden in een gebied vol met Khoi San en Boer oorlog historie en heeft 3 soorten biomen. Ook ligt het in de schitterende Karoo bergen met mooie valleien, rivieren en kloven.

Stijl volle safari lodge accommodatie bestaat uit goed gedecoreerde cottages met en-suite badkamers, buiten douches, plafon ventilatoren, open haard en mini bar. Er is ook een luxe honeymoon suite ideaal voor pas getrouwde stellen of mensen die een romantische break willen.

Aquila Safari Lodge
Aquila Safari Lodge

Luxe Chalets

Deze accommodaties zijn semi losstaand en hebben veel privacy. Ze hebben een rieten dak en een stenen buitenkant, alle materialen die hier gebruikt worden komen uit de buurt. U vindt hier ook ventilatoren en een kolen kachel. de grote en-suite badkamers hebben hoek baden met een buiten douch. Alle chalets hebben thee en koffie faciliteiten, mini bar en zachte bed linnen.

Game Drives

Ochtend en avond game drive met gekwalificeerde rangers worden uit gevoerd in open 4×4 voertuigen. Game drives duren tussen de twee en drie uur en ondertussen kunt u genieten van heerlijke drankjes en lekkere hapjes die worden geserveerd bij het uit kijk punt. Dekens en regenjassen zijn ook beschikbaar op deze 4×4 voertuigen. Door middel van een houten ladder kunt u deze voertuig in komen.

Het reservaat

Het is een reservaat al sinds 1985 en sindsdien is het dan ook nog steeds in goede conditie gebleven. De drie soorten vegetatie die u hier vindt bestaat uit. Renoster veld, Mountain Fynbos en Succulent. Gesitueerd in de Karoo met weidse vlaktes heeft deze reservaat 4500 hectare en is daarom dan ook ideaal om game te spotten.

Wildleven

Grote kuddes wild vindt u op deze reservaat zoals Black en Blue Wildebeest, Burchell’s Zebra, Springbok, Gemsbok, Steenbok, Lynxen enz. Aquila heeft 4 van de grote 5, Leeuw, Buffel, Neushoorn en de zeldzame berg luipaard. U vindt hier ook de Giraffes en nijlpaarden. Aquila heeft 7 leeuwen momenteel die gered zijn van de jacht. Ze zijn genetisch dichtbij de Barbary leeuw dat een nauwe verwant is van de Cape Mountain leeuw die uit gestorven is.

Vogel leven
Aquila en de wetlands is de thuis basis van 172 soorten vogels en ook vindt u hier nestende paren van de bedreigde Black Eagle naar waar het reservaat genoemd is.