Rondreis Kalahari Safari & de Fish River - R24

Rondreis R24 - Buiten de gebaande paden ontdekt u de uitgestrekte vlakten van de oude Vrystaat voor u via Kimberley richting de warme hart van de Kalahari reist en uiteindelijk eindigt in de mooie wijngebied rond Kaapstad. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

23 dagen vanaf: 3312 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Pilanesberg Big 5 Game Reserve2B&B
Golden Gate NP (Drakensberg)2SC+CF
Kimberley (Diamant gebied)2B&B
Kgalagadi NP (Kalahari)2SC+CF
Keetmanshoop (Namibië)1B&B
Fish River Canyon (Namibië)2B&B
Clanwilliam (Cederbergen)2B&B
Stellenbosch (Kaapse Wijnlanden)2B&B
Kaapstad e/o4B&B
Kaapstad luchthaven0Vlucht
Totaal nachten21
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

23 dagen v/a € 3312,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Kalahari Safari & de Fish River - R24

  • big 5 3
  • zuid afrika fly drive 2
  • Kaapstad stadstoer

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen.

2 Pretoria

Vandaag kunt u een excursie bij boeken. Er zijn meerdere waar u uit kunt kiezen in Pretoria en omgeving echter is onze favoriete toch wel de Soweto excursie. Deze bekendste van al Zuid-Afrika’s townships is al geruime tijd een echte Afrika stad met musea, parken, winkelcentrums en kerken. Hier is bovendien ook de enige straat ter wereld waar twee Nobelprijs winnaars hebben gewoond! Soweto, acroniem voor SOuth WEstern TOwnships is Zuid-Afrika’s grootste leef area: ca. 4.2 miljoen inwoners officieel. Ook krijgt u vandaag uw huurauto. In de avond kunt u heerlijk uit eten in één van de nabij gelegen restaurants.

3 Pilanesberg Big 5 Game Reserve

Laat de drukte van de stad achter u en reis naar een bijzondere park dat gelegen is in een oude krater van en vulkaan. U hoeft vandaag niet ver te rijden en u komt ook langs Hartbeespoort dam waar u even kan stoppen. U vindt hier vele souvenier winkel en stalletje en ook kunt hier heerlijk lunchen. Rij verder naar Pilanesberg en zodra u het hek door rijdt begint de safari al! Onderweg naar uw accommodatie is de kans al groot dat u vele dieren tegen komt.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

4 Pilanesberg Big 5 Game Reserve

Vandaag staat wederom in het teken van dieren spotten. U kunt zelf door deze park rijden of met een game drive mee gaan. Er zijn vele picknick plaatsen waar u kunt uitstappen en genieten van het uitzicht. In de avond kunt u bij de restaurant uit eten of gaan braaien.

5 Golden Gate NP (Drakensberg)

Na het ontbijt gaat u weer op pad naar uw volgende bestemming. De reis gaat verder naar het bijzondere Golden Gate NP met zijn glooiende heuvels. Wij raden wel aan om onderweg boodschappen te doen voor de aankomende dagen in Golden Gate NP. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

6 Golden Gate NP (Drakensberg)

Na een heerlijke nacht rust kunt u gaan er voor kiezen om te gaan wandelen of met de auto rond te rijden. Er zijn vele wandel routes in deze park en ze zijn zeker de moeite waard om te lopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Basotho Cultural Village dat in het park zit. In de avond kunt u een echte Afrikaanse braai maken.

7 Kimberley (Diamant gebied)

Het stad van de diamanten is volgende op uw reis. Deze stadje is rijk aan geschiedenis en oude gebouwen en natuurlijk staat het bekend om zijn Big Hole. In de avond heeft u voldoende keuze uit vele leuke restaurantjes. 

8 Kimberley (Diamant gebied)

Vandaag heeft u alle tijd om een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld de Big Hole. Dit is een grote museum en u krijgt hier alles te weten over het mijn leven van vroeger. Verder is in de buurt van Kimberly het Mokala NP. U kunt hier een bezoek aan brengen voor de dag en genieten van de flora en fauna. 

9 Kgalagadi NP (Kalahari)

Deze bijzonder park staat uiteraard bekend om zijn schitterende natuur echter is het spotten van wild hier ook erg goed te doen. Als u geluk heeft ziet u hier vele kat soorten maar ook vele andere dieren. In de avond kunt u zelf eten maken of bij het restaurantje gaan eten.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

10 Kgalagadi NP (Kalahari)

en volle dag in deze bijzondere park! Rij zelf door het park opzoek naar dieren, er zijn onderweg genoeg plekjes waar u mag uitstappen om te lunchen. Neem dan ook een picknick mee om in de schaduw van een boom heerlijk te eten. Na een dag opzoek naar dieren kunt u bij uw accommodatie in de avond genieten van een schitterende sterrenhemel.

11 Keetmanshoop (Namibië)

Keetmanshoop staat bekend om zijn koker bomen woud en de Giant's Playground. Deze bijzondere bomen komen in dit gebied veel voor en is dan ook bijzonder om te zien en ook de rots formaties zijn schitterend om te zien. 

12 Fish River Canyon (Namibië)

De reis gaat verder naar het één op na grootste canyon in de wereld. De rit er naar toe is al prachtig en onderweg kunt u ook vele dieren tegen komen die weten te overleven in deze dorre omgeving. Qua accommodaties zijn hier vele bijzondere plekjes waar u kunt verblijven. Geniet van een heerlijk diner in de avond onder een schitterende sterrenhemel.

13 Fish River Canyon (Namibië)

Vandaag heeft u alle tijd om deze bijzondere canyon te bewonderen. Er zijn verschillende uitkijk punten waar u in de schaduw kunt genieten van het mooie uitzicht. Verder zijn er vele activiteiten bij te boeken ter plekke.

14 Clanwilliam (Cederbergen)

U gaat vandaag langs de westkust naar beneden om vervolgens bij Rooibos hoofdstad uit te komen. Clanwilliam ligt tegen de beroemde Cederbergen aan en ook dit is een mooie gebied om te bezoeken. Zo zijn hier vele mogelijkheden om te wandelen en ook vindt u hier rotstekeningen.

15 Clanwilliam (Cederbergen)

Ontspanning, cultuur, avontuur, alles is hier mogelijk. Er zijn leuke winkeltjes in dit gebied waar u kunt rondneuzen of ga de bergen in. Ook zijn er vele plekken waar u alles kunt leren over het proces van het maken van rooibos thee en natuurlijk kunt u deze thee overal proeven.

16 Stellenbosch (Kaapse Wijnlanden)

Deze dag staat in de teken van wijn en wijnlanden. De route gaat nog steeds door het garden route en onderweg zijn er vele leuke padstalletjes waar u kunt stoppen. Een padstal is een klein winkeltje aan de weg dat van alles verkoopt. Soms serveren ze ook lokale eten en het is dan ook altijd de moeite waard om hier even binnen te kijken. Aangekomen in het wijn gebied kunt u een wijn toer doen en meer leren over hoe ze wijn maken en dit natuurlijk ook proeven. Wij proberen hier er altijd voor te zorgen dat u overnacht op een wijnboerderij en meestal kunt u hier ook heerlijk dineren.

17 Stellenbosch (Kaapse Wijnlanden)

Ook vandaag kunt u genieten van het wijn gebied met al zijn moois. Er zijn leuke dorpjes en vele wijn boerderijen te vinden. Als u een schitterende route wilt rijden kunt u de vier passen route rijden. Deze route komt langs Stellenbosch, Franschhoek, Bot River en Grabouw en geeft u schitterende uitzichten. Oom samie se winkel in Stellenbosch is iets dat u zeker ook niet moet missen.

18 Kaapstad e/o

In de verte ziet u het beroemde Tafelberg al en voordat u het weet bevindt u zich midden in het bruisende leven van deze bijzondere stad. De volgende dag heeft u alle tijd om op verkenning uit te gaan.

19 Kaapstad e/o

Vandaag heeft u de hele dag om deze schitterende stad te verkennen. U kunt er voor kiezen om vandaag op een gratis excursie te gaan. In en om Kaapstad zijn er vele dingen te zien en te doen. U kunt er voor kiezen om naar Cape Point te rijden of om tafelberg op te gaan. Als u meer van de stad wilt zien is Green Market Square zeker de moeite waard. Hier kunt u heerlijk shoppen voor souvenirtjes en bij The Company Gardens kunt u genieten van de rust te midden van deze bijzondere stad. Omdat hier zoveel te zien en te doen is raden wij aan om hier een extra nacht bij te boeken. Zo heeft u 2 volle dagen om te genieten van deze schitterende stad.

20 Kaapstad e/o

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn.

21 Kaapstad e/o

Wederom heeft u vandaag alle tijd om Kaapstad en omgeving te ontdekken. Heeft u iets nog niet kunnen doen is vandaag de dag om het te doen. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld Kirstenbosch Botanische tuinen te bezoeken. Een bezoek aan de westkust een plaatsen zoals Langebaan is ook de moiete waard. Als u toch in Kaapstad wilt blijven is Victoria & Alfred Waterfront zeker de moeite waard. U kunt hier heerlijk shoppen en genieten van een drankje met een schitterende uitzicht.

22 Kaapstad luchthaven

De reis gaat vandaag huiswaarts. Over het algemeen vertrekken de vluchten laat in de middag of in de avond dus ook vandaag kunt u nog van alles doen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

23 Terugkomst thuis

Vandaag komt u thuis aan en kunt u gaan nagenieten van uw reis door Afrika.