Karoo National Park

Als erkent agent voor SAN Parks (South Africa National Parks) beschikken wij over een wijde kennis. Daarom kunnen wij alle accommodaties inclusief wild ritten (safari’s) en andere activiteiten vooraf boeken. Alle diensten en adviezen zijn gratis en zonder verdere verplichtingen.

Karoo National Park
Karoo National Park

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Karoo National Park in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Tijdens de late middag, wordt de grote, onproductieve luifel langzaam in zijn wreedheid zacht, en de pastelkleuren van roze en blauw, verdiepen de kleuren, en verplaats het eindeloze canvas van de Karoo in vuur en vlam met glorieuze tinten van sinaasappel en rood. De Grote Karoo (dichtbij de stad van Beaufort West) is een enorm en meedogenloos landschap waarvan het Karoo Nationale Park slechts een klein gedeelte is. Zijnde het grootste ecosysteem in Zuid-Afrika, biedt Karoo een fascinerende diversiteit van het leven aan, allen die zich hebben aangepast om in deze ruwe omgeving te overleven. Karoo National Park wordt overheerst door de Nuweveld Mountains en de golvende vlaktes, waar vele soorten die oorspronkelijk hier nu voorkwamen hun vroeger terrein bezetten.

Het Karoo National Park heeft een grote verscheidenheid van het endemische wild. Vele soorten zijn opnieuw gevestigd in hun vroeger terrein – zoals zwarte rinoceros en buffels, evenals de Kaapse bergzebra. Meer dan 20 paren van de zwarte adelaar die nu aan het broeden zijn vinden heiligdom binnen het park. Er is ook een brede diversiteit van vetplanten en kleine reptielen.

Karoo National Park
Karoo National Park

Areas Van Speciaal Belang

• De Klipspringer Mountain Pass voorziet bezoekers niet alleen van spectaculaire uitzichten, maar de pas is ook een voorbeeld van civiele bouwkunde door harde arbeid en precisie.

5 Dingen te bezichtigen
1. Zwarte Adelaar – met rond 20 paren van deze adelaars, heeft het park één van de hoogste dichtheid van deze vorstelijke soort in Afrika kunnen kweken.
2. Schilpadden – 5 verschillende soorten, de hoogste dichtheid van verschillende soorten per gelijkwaardig gebied overal in de wereld.
3. Quagga – pogingen om deze „vroeger uitgestorven“ soort te fokken, wordt nu beschouwd als een gestreepte zebra in het park.
4. Kaapse bergzebra – deze soort was bijna uitgestorven in de 20ste Eeuw. Deze zebra is al lang gevestigd in het park en de bezoekers krijgen de kans om zijn gewaagd streeppatroon bij dat van de „quagga“ vergelijken.
5. Springbok – het embleem van het park en komt in hoge aantallen voor. Dit is een herinnering van de eens massieve kudden die het Karoo op jaarlijkse migratie voor verscheidene kilometers doorkruisten.